Go to ...

Svenska Gladbladet

Svaret på det negativa nyhetsflödet

RSS Feed

Thursday, October 28, 2021

De vågade byta jobb


Skärmavbild 2016-02-26 kl. 20.03.46Många verkar tro att ens karriärsval är en solid massa i livet som man inte kan rucka på. Att “som man bäddar får man ligga” behöver inte vara sant i alla fall. Det finns otroligt många inspirerande människor som bytt karriärer, både uppåt och nedåt i statusstegen för att förändra och förbättra sin livssituation. Det enda man behöver göra är att bestämma sig, och våga. Ofta handlar det om att få ihop familjelivet.

Dagens Nyheter skriver om tre personer som lämnat framgångsrika karriärer för en ny bana i livet. De skriver om en tidigare konsult inom ekonomi som blev lärling på ett krukmakeri, en tidigare teknikkonsult och projektledare som nu är drifttekniker. Den tredje personen är en före detta forskare på KTH som nu mera är högstadielärare i Husby. Gemensamt för de tre personerna är att de av olika anledningar kände att sina nuvarande situationer var ohållbara.

Läs hela artikeln på Dagens Nyheter genom att klicka här.

Leopold Kruse

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

More Stories From Hälsa

About Leopold Kruse

Grundare, redaktör och skribent. Började på SGB februari 2016 och har som mål att sprida så mycket positiva nyheter som det bara går!