Go to ...

Svenska Gladbladet

Svaret på det negativa nyhetsflödet

RSS Feed

Thursday, October 28, 2021

Kvinnliga chefers löner ökar


annika_elias_

Annika Elias. Foto från Ledarnas hemsida

En kartläggning från tidningen Dagens Samhälle visar att kvinnliga kommunchefer och toppolitiker tjänar mer än den manliga motsvarigheten. Enligt Dagens Samhälle ligger kvinnliga kommunchefers löner på 900 kronor över männens. För tre år sedan var lönerna jämställda.

– Jag tror det visar att kvinnliga chefer blivit bättre på att löneförhandla. Att de ofta är mer välutbildade än männen vet vi, säger Annika Elias, ordförande för fackförbundet Ledarna till Dagens Samhälle.

Detta torde klinga gott i öronen på de kvinnor som vill ha ledande roller inom kommun eller politik. Troligtvis hoppas de flesta människor på, oavsett politisk preferens, att övriga yrken ska följa samma exempel mot ett mer jämställt Sverige.

Läs hela artikeln på Aftonbladet genom att klicka här.

Leopold Kruse

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

More Stories From Ekonomi

About Leopold Kruse

Grundare, redaktör och skribent. Började på SGB februari 2016 och har som mål att sprida så mycket positiva nyheter som det bara går!