Go to ...

Svenska Gladbladet

Svaret på det negativa nyhetsflödet

RSS Feed

Thursday, October 28, 2021

Hundraårige musikern som går på gym varje vecka


Foto: Sven Gustavsson

Foto: Sven Gustavsson

Den före detta jazzviolinisten Svend Amussen, från Danmark, låter sig inte på en skottkärra skjutas fram när han fyller 100 år imorgon. Istället går han på gymmet varje vecka där han tränar styrka i armar och ben.

Svend var gift med sin första fru Annegrete i 62 år, men när hon gick bort var han ensam några år. Nu har han dock hittat kärleken igen med en amerikanska vid namn Ellen som också bor i Danmark. Vintrarna tillbringar de i Florida.

I den bok de nyligen gett ut med anledningen av Svends 100-årsdag, berättar de hur de möttes. Ellen städade och hittade en gammal jazzskiva. Hon undrade vad den var värd och skrev till Svend, som föreslog att de skulle ses, skriver DN.

Läs hela artikeln på Dagens Nyheter genom att klicka här.

Leopold Kruse

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

More Stories From Hälsa

About Leopold Kruse

Grundare, redaktör och skribent. Började på SGB februari 2016 och har som mål att sprida så mycket positiva nyheter som det bara går!